© Ján Čalovka
Výroba |  Vzorky vypálenia |  Zrenie vína v sudoch |  Sudové drevo |
VZORKY VYPÁLENIA
Zmyslom barikovania je senzorické obohatenie moku s páleným drevom.
Light: mierne vypálenie - intenzívne drevné chute
Intenzita toastingu (vypálenia) sa môže líšiť medzi jednotlivými výrobcami. Mierne vypálené pre jedného môže byť už stredným stupňom pre druhého. Preto ponúkame vlastné vzorky vypálenia.
Medium: stredné vypálenie - veľmi neutrálna aróma vo výraze vypálenia
Medium plus: stredné vypálenie plus - začínajú sa prejavovať sladké chute dubu, vanilky a korenia v ústach
Heavy: ťažké vypálenie - vysoká extrakcia aromatických elememtov vanilky, čokolády a karamelovej chuti
Debnárstvo Gembeš
Debnárstvo Gembeš
Debnárstvo Gembeš
Debnárstvo Gembeš